17 de maig 2011

L'antic ideòleg de la CUP de Berga anuncia que no votarà Guijarro a les municipals

Era estrany que qui ha era l'ideòleg del conjunt de persones que finalment es van presentar fa quatre anys per la CUP no fos present a la llista enguany. Abel Caldera llavors era el número tres i diversos sectors especulaven que en el futur podria ser el candidat de la formació. Feia un temps que es començava a parlar d'un cert malestar entre el partit i l'entorn de Caldera. Ara, però, l'antic ideòleg de la CUP ha anunciat públicament a través de les xarxes socials els motius pels quals no figura a llista de la candidatura i anuncia que diumenge no votarà Anna Maria Guijarro. Caldera atribueix la seva postura a certs posicionaments del partit en alguns afers locals i denuncia actuacions que  considera poc ètiques en l'entorn de la candidata.
Abel Caldera afirma que persones properes a Guijarro han intentat portar a terme actuacions que  ell no veu amb bon ull i que tenen a veure amb el Teatre Municipal. Els detalls sobre aquestes actuacions són explicitats a través del seu mur de Facebook. Caldera, però, al·lega altres motius pels quals no votarà la CUP en les properes eleccions. Deixa clar que ell continua creient en el projecte de la formació i que votaria aquestes sigles si estigués censat a qualsevol altre població. Per començar, fa referència a l'actitud que van mantenir els regidors cuperos davant l'afer de la casa okupa de la plaça Maragall. També esmenta la polèmica dels veïns de l'avinguda 11 de setembre, que es van queixar fa quatre anys perquè es feia un immoble de tres plantes que els mateixos veïns criticaven perquè trencava la fisonomia del barri i tapava la vista de tot un conjunt de cases. Caldera diu que la secció local del partit ha abandonat aquests veïns i que ell mateix -quan ja estava fora de l'organització- va portar documentació a advocats de Barcelona per engegar el cas.
Caldera esmenta tot un conjunt de persones que, segons explica, han estat apartats del partit en els darrers anys. Critica el fet que la CUP no presentés un Reglament Orgànic Municipal -que havia de servir per a la regulació del règim organitzatiu i funcionament dels òrgans municipals, l’articulació dels drets i els deures dels membres de la corporació i dels drets d’informació i participació ciutadana dels veïns i les entitats de la ciutat-  i que la militant que ho va redactar va ser apartada "amb maneres poc amables". També diu que una part del material emprat en aquesta campanya i que "s'ha reciclat" de l'anterior, la van aconseguir membres del partit que han estat arraconats de l'organització.
En l'exposició de motius, Caldera no deixa de fer dures crítiques a les persones que conformen la llista i afirma no combregar "amb aquesta forma de fer política-espectacle del som molt guapos i zero propostes, ni amb la configuració d'una camarilla 'dirigent' vinculada a les castes de poder de la Berga més rància".
Es tracta de la primera declaració pública d'Abel Caldera sobre les diferències amb els actuals dirigents de la CUP de Berga. Caldera sempre s'ha mogut en l'entorn de moviments independentistes. Fins i tot en l'acte de commemoració dels 40 anys de l'Esquerra Independentista que es va celebrar a Berga el 2008, el discurs final va estar reservat per a Caldera. En el text fa referència a l'intent d'expulsió que va viure fa uns anys per part  de l'organització a nivell berguedà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora que algú digués les coses pel seu nom!

Anònim ha dit...

Suposo que molta gent pagaria per veure el Mur del personatge.

Llàstima només té 49 amics.

Abel fes-ho a twitter.