11 de maig 2011

La manca d'idees guanya el primer debat

Els problemes de circulació a Sant Francesc, tema de debat.
Segur que molts espectadors van tenir la sensació de ser Michael J. Fox protagonitzant Regreso al futuro. Més ben dit, era un remake dolent d'aquest film perquè els actors eren diferents, però pitjors. Què s'ha de fer amb Queralt? Moltes iniciatives es plantegen des de fa anys, mil i una idees s'han discutit i cap projecte s'ha executat. Potser hi ha un bri d'esperança ara que s'ha creat la taula de treball en què hi són presents l'ajuntament i altres organismes que depenent de la Generalitat. En aquest punt tothom va estar d'acord en què és positiu aquest pas. El demés va ser vendre fum a uns electors estan tips de respirar-ne.  La més original en aquest sentit -de fet va estar original en totes les seves intervencions- va ser la cap de llista de Plataforma per Catalunya, Carme Prada, que va instar l'exalcalde Josep Maria Badia a que donés explicacions sobre l'estat actual Queralt i sobre el fet que sigui una pedra a la sabata de l'ajuntament berguedà. El debat estava organitzar pel Col·legi d'Arquitectes i es va celebrar al Pavelló de Suècia.
En algun moment, però, si es va poder discutir quelcom nou. I és que la construcció de l'Escola de Música va provocar un nou tema discussió (bé, de fet es va debatre poc): la falta d'aparcaments i els problemes circulatoris a la zona de Sant Francesc. Solucions: potenciar el transport públic. Traduint: "no ho tenim del tot clar". Socialistes i republicans van recordar a Gendrau que no s'estaria parlant d'aquesta problemàtica si s'hagués construït aquest equipament on ells consideraven que s'havia d'ubicar quan governaven junts. Altra vegada Prada va recórrer l'originalitat, ella considera que els problemes del trànsit se solucionen "caminant".
La CUP, però, va protagonitzar la contradicció de l'acte d'ahir. El seu representant en el debat va atiar contra el Pla d'Ordenament Urbanístic Municipal (POUM) perquè es planificava un nivell de creixement irreal, per sobre del que en realitat serà Berga en el futur. Venien a dir que el consistori s'havia venut en el moment del boom de l'habitatge al negoci de la construcció. I ells, no s'han venut a CiU? I és que la CUP no va clarificar com es pot criticar el POUM mentre que fa uns dies els seus regidors donar suport a la proposta de modificació del POUM de la Rassa dels Molins, que preveu la construcció de cent pisos més perquè la urbanització sigui rendible econòmicament. De fet, els cuperos van escenificar el que vénen fent tota la legislatura, donar un suport dissimulat a CiU per no dir no són els seus socis.
Falta d'estratègia
Va ser un trobada, no un debat. El format potser no era especialment atractiu, però cap de les persones que hi van intervenir van aprofitar per rascar vots entrant en polèmiques amb els seus principals contrincants polítics. Entre CiU i PSC o entre ERC i la CUP. Es va denotar una manca d'estratègia i una falta de planificació sobre què fer per persuadir els electors. Esperem que a partir d'ara la campanya s'animi una mica. De moment avorreix i interessa a pocs ciutadans.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El blog està força bé, fins i tot em costa d'identificar-te a cap partit, cosa bona per tu.

No obstant, si t'és possible, estaria bé una entrada amb la teva "primera impressió" de cadascún dels candidats, amb temes no tant periodístics com poden ser l'ambició que et sembla que tenen, la necessitat de poder o l'atractiu de la seva persona.
Seria interessant i no periodístic, cosa que fa molt atractiu el teu blog.

Enhorabona.

Anònim ha dit...

Vols dir que la manca d’idees va ser el què va guanyar el debat ???. Personalment crec, que simplement va ser el format del debat el què va fomentar la manca de debat. Ningú va poder exposar les seves idees amb un mínim de temps.

Anònim ha dit...

La CUP ha denunciat per activa i per passiva els nyaps constants del POUM en aquests 4 anys. Això no exclou que puguin donar suport a actuacions concretes del mateix planejament. És molt lògic des de la seva òptica donar suport a l'urbanització de la Rasa dels Molins (creixement compacte urbà, i no en forma de taca d'oli) i en canvi no donar suport a actuacions com els Pedregals, o la Rasa dels Molins, on casualment CiU si ha rebut el suport de PSC o ERC. Si hi havia aquest pacte que dius, per quin motiu la CUP va votar en contra d'aquests projectes, per no parlar del vial de Pinsania o més recentment de la proposta d'inversions proposades per CiU (sense haver-se aprovat els pressupostos 2011) també aprovades amb els vots de PSC/ERC? Confidencial, la teva hipotesi de partida trontolla per tot arreu. Ets tendenciós!

Senyor Confidencial ha dit...

Cupero... amb els problemes de Blogger s'ha perdut el teu comentari. Si el tornes a fer (per molt que diguis que sóc un tendenciós) te'l torno a publicar. Gràcies.