12 de maig 2011

El context general s'imposa davant la incapacitat dels polítics de generar titulars

De noticies, n'apareixen. Però és més per la necessitat dels mitjans de comunicació de buscar-ne que no pas perquè els partits polítics locals sàpiguen marcar un gol i generar actualitat. Davant aquest panorama, les referències dels electors berguedans són les noticies que arriben a nivell general pel què fa l'actualitat política. I això que tenen a on remenar perquè ahir Ràdio Berga anunciava que l'atur a l'abril havia pujat un 4% respecte fa un any. CiU ha sabut combinar el factor extern amb el local i ha buscat ajut exterior. Ni més ni menys que la del president de la Generalitat, Artur Mas, i altres membres destacats de la coalició nacionalista. Mas, a través d'un vídeo de Youtube, parla de que Gendrau ha hagut de realitzar una "feina dura" perquè "la situació que es va deixar per part d'altres era molt difícil". És a dir, que el president intenta contextualitzar en Berga la història que tan bé ha sabut vendre a nivell català de que la situació econòmica que s'ha trobat és nefasta per culpa del PSC. Fins que no es detallin ben bé els comptes de l'ajuntament i algun expert en economia ho interpreti -i no els partits polítics- és complicat de saber això, al igual que a la Generalitat. Però és una història senzilla que en moments de crisi pot arribar a persuadir. Mas, però, parla de que "Juli Gendrau i la seva gent han anat remuntant aquesta situació". No tinc clar que aquesta frase aconsegueixi convèncer un berguedà que segueixi l'actualitat local. Però el que és clar és que CiU de Berga rep el suport de les cares més visibles del partit, ara que passa per un bon moment, i això juga a favor de Gendrau.
Especial gràcia fan altres membres de CiU, com Oriol Pujol. "Me l'estimo molt. I això és poc freqüent en política", assegura el portaveu del grup parlamentari de CiU a la cambra catalana. Parla de "l'actitud positiva" de l'actual alcalde i que això és bàsic en "època de vaques magres".  L'altre és el conseller de l'Interior, Felip Puig. "Què puc dir de Juli Gendrau que no sapigueu vosaltres", comença. Destaca l'esperit patriòtic de Gendrau i curiosament parla de que ha aconseguit "una bona col·laboració entre la policia local i els mossos d'esquadra". Ah sí? Primera noticia. Però, ep, que potser se m'escapa alguna cosa.
El PSC del Congrés dels Diputats, un altre maldecap en la campanya
Davant la incapacitat de les seccions locals dels partits de generar noticies, l'actitud del PSC al Congrés dels Diputats és un altre factor que juga en contra dels alcaldables socialistes. Fins ara el PSC començava aprofitar les informacions de la retallada. Però des d'ahir a l'actualitat s'ha imposat el fet que els socialistes catalans no donessin suport a l'entrega del Fons de Competitivitat. Una actuació que els ha valgut la crítica de la resta de forces polítiques de Catalunya. Fins i tot algun diari indicava que això arruïnava la campanya de Jordi Hereu a Barcelona. Masses fronts oberts tenen en aquests moments els socialistes, i això els afecta fins i tot a Berga.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira confidencial, al teu argument de que “Fins que no es detallin ben bé els comptes de l'ajuntament i algun expert en economia ho interpreti -i no els partits polítics- és complicat de saber això, al igual que a la Generalitat.”, amb tots els respectes, no hi puc estar d’acord. Perquè els comptes de l’ajuntament de Berga fins l’any 2009 estan auditats per la Sindicatura de Comptes i publicats pel Ministerio de Economia y Hacienda. Tanmateix i, de les dates 1999 fins 2009, els tinc publicats a nivell de síntesi en el Bergueda actual últim. Si les dades estan equivocades ho son les del ministeri i penso que 36 anys de professional en economia em donen una certa experiència per interpretar-les. Josep Farguell (economista).

Anònim ha dit...

El Farguellet té raó en que els comptes estan auditats.

Llàstima que la síntesi publicada al Berguedà actual... ometi de forma totalment descarada alguns valors que demostrarien fins a quin punt el nostre ajuntament està arruinat.

Com molt bé diu el sr. Farguell, 36 anys de professional l'avalen i per tant sap prou bé mostrar el que interessa i el que no.

Per exemple: La desviació entre els ingressos pressupostats i els ingressos reals, mal endèmic d'aquest ajuntament que ha fet immens el forat que tenim avui.

Última pregunta: A les auditories, quan ES PERD UNA SUBVENCIÓ, també surt reflexat????

Senyor Confidencial ha dit...

Josep Farguell. Amb els problemes de Blogger s'ha perdut el teu comentari. Si el tornes a fer, te'l penjo (per molt que discrepis de mi, jo els penjo tots) una altra vegada. Gràcies.