5 de maig 2011

La CUP aposta per un famós amb polèmica que no serà tan rendible electoralment

El cantant de Brams / Foto: cafellengua.cat
Una prova de que la política local rep les influències de les grans dinàmiques del món global és precisament les ganes que tenen algunes formacions d’introduir a la llistes electorals famosos (en el cas de Berga són famosets) pel simple fet de ser famosos. Sense tenir un currículum clar al darrera. És un dels petits drames de la política del segle XXI. A Berga només la CUP s’ha atrevit a imitar el que ha fet ERC amb Joan Laporta i ha posicionat de número tres el cantant de Brams, Francesc Ribera, el Titot. És el segon berguedà més conegut fora de la ciutat. El primer lloc està reservat a la futuròloga Aramís Fuster. El pilot Marc Coma, però, podria relegar el Titot en tercera posició. La diferència del cantant de Brams respecte altres famosets és precisament que en el repertori dels seus concerts figuren cançons combatives i independentistes. A més, el Titot està involucrat a la política des de fa anys. Coquetejava amb ERC fa molt temps, però des que els republicans van deixar de fer política de cara a la galeria i van haver d’afrontar responsabilitat de govern, el músic va preferir la CUP; partit que no veu més enllà de la galeria. Tal i com està el pati, no ens estranyi veure a les eleccions municipals del 2015 a Aramís Fuster en alguna llista.
Els cuperos pensen que el Titot pot ser un filó per aconseguir més vots de la jovenalla (i no tan joves perquè Brams porta més de vint anys sobre els escenaris). El grup sempre s’ha reivindicat com a “impresentables i berguedans”. Una frase que va quedar immortalitzada en un dels seus discs. Tot i que la política passa per hores baixes i la credibilitat de les persones que es volen dedicar a l’àmbit públic està sota mínims, encara hi ha persones que creuen que la política és quelcom seriós. Em dóna la sensació que la gent troba a faltar en el Titot la seriositat que requereix una persona que, segons s’especula, té possibilitats reals de sortir com a regidor.

El cantant i els seus problemes amb la CUP de Vic
El Titot és l’únic savi que ha aconseguit ser profeta a la seva terra. A Berga, els seus concerts són concorreguts, i a altres indrets de la geografia catalana també. Però el cantant arriba a la CUP de Berga després d’un periple a la mateixa formació, però a Vic. El Titot i els cuperos d’Osona no van acabar del tot bé. La tensió va arribar a tal punt que el líder de Brams va deixar la CUP de Vic. Ara, a Berga l’acullen. Creuen que el seu carisma, el seu somriure sobre els escenaris, el seu tarannà que sempre es manté juvenil malgrat els anys i el seu esperit lluitador, poden captar vots. Haurem d’esperar per veure si arriba a bramar a dins de l’ajuntament com a regidor.