18 d’abr. 2011

L'elit de la classe política berguedana surt de copes al bar La Granja divendres a la nit

Article de Joan de Segarra publicat a 'La Vanguardia'
Les xarxes socials les carrega el diable. Un tweet del president  comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya, Ramon Minoves, delatava on es trobava divendres a la nit. Inclús insinuava que tot d'ulls curiosos el miraven. El Twitter només deixa escriure 140 caràcters. Només deixa narrar un instant fugaç de la vida d'un individu. Però un moment breu de temps pot servir per iniciar una gran història. No es preocupi apreciat lector, no és el cas. Minoves escrivia al Twitter: "Fent una beguda amb bons amics a la granja de Berga. No entenc que mira la gent de la taula del costat?" Efectivament. Què pot despertar la curiositat d'uns berguedans que s'han desplaçat fins una cocteleria per passar-ho bé?
Les mirades eren curioses i les veus que van començar a córrer eren tafaneres. Minoves es trobava en aquell moment acompanyat de l'alcaldessa d'Olvan (PSC) i diputada al Parlament de Catalunya, Judit Carreras. En aquesta estrafolària reunió també era present Ramon Felipó, entre altres. Què mirava la gent? Imagino que la pregunta de Minoves era irònica. I és que veure aquesta petita cimera en un indret tan curiós (amb els responsables comarcals dels dos principals partits) quan el compte enrere de les eleccions ja està en marxa, no deixa de ser estrany.
Units per Felipó?
Tothom pot tenir els amics que vulgui i l'amistat ha d'anar més enllà de les ideologies. Només faltaria. Per aquest motiu no ha de ser estrany veure persones del PP i ERC tot sopant si els hi ve de gust. No passa res. Si Minoves qualifica "d'amiga" a Judit Carreras ho celebro.  
Només tinc una referència d'aquesta presumpta amistat. L'origen, suposo, està en Ramon Felipó i en va deixar constància l'històric periodista Joan de Segarra en la seva crònica dominical a La Vanguardia. Va ser durant el Corpus de l'any passat, quan els berguedans estàvem immersos en ple apogeu patumaire. Es veu que el periodista (fill del poeta Josep Maria de Segarra) es veí de Felipó. Així ho explica a la crònica del 6 de juny del 2010. Fins i tot el descriu com a "el carlista del barri".
En el divertit article s'explica que dimecres de Patum de Segarra, Felipó i Minoves -que qualifica com a "simpàtic"- es van desplaçar de Barcelona fins a Berga. Un cop aquí es van trobar amb Carreras. Sobre la diputada escriu que és una "noia agradable". Fins i tot demanava el vot per a ella en el cas que abandonés el petit poble del ruc català i es desplacés a la capital comarcal per ser l'alcaldable del PSC. A la crònica  també apareix el propietari del bar on es va citar la crème de la crème. Mirades curioses? I com no!
Podeu trobar l'article de Joan de Segarra a l'hemeroteca de La Vanguardia.