16 d’abr. 2011

Gendrau persegueix la majoria absoluta

Acte de presentació de la llista/Foto:bergactual.cat
Ara sí. CiU va presentar la llista de persones amb la qual concorrerà a les eleccions del 22 de maig. Els noms estan posicionats de tal manera que l'objectiu és donar la campanada i obtenir un resultat històric. Gendrau va presentar una llista amb cares noves i algunes de les persones que actualment estan a l'equip de govern han baixat posicions. És el cas de Jaume Vima, -que en un anterior article situàvem fora de la travessa- que finalment sí acompanyarà Gendrau en aquesta nova batalla electoral. Si les previsions no fallen i CiU no baixa de regidors, Vima continuarà sent membre del ple municipal.  
El candidat de CiU va afirmar ahir (15 d'abril) que esperen tenir una majoria còmode per governar sense problemes. Gendrau no va avançar si aspiren a tenir majoria absoluta. Va ser prudent i no va fer volar coloms. Però si l'objectiu és que Jaume Vegas torni a ser regidor, tot apunta a que CiU està treballant per repetir els èxits que només va assolir Jaume Farguell. Vegas és el número 9 i si els resultats electorals li permeten entrar a la corporació de nou, significa que CiU té la majoria absoluta. Una situació gens descabellada tenint en compte el context general. El darrer cop que Farguell va aconseguir aquesta fita va ser en les eleccions del 1991.
No figuren a la llista ni Carme Barniol ni Rosa Guitart. Les dues cares més amables de govern de Gendrau. En l'acte d'ahir, l'alcalde no va revelar per quin motiu les dues regidores no li fan costat. En tot cas, en l'equip escollit per Gendrau no hi ha cap nom que hagi sorprès. En aquest sentit el PSC té cert avantatge, ja que el nom d'Ermínia Altarriba sí va provocar certa sorpresa quan es va anunciar que estaria ben posicionada en la llista dels socialistes.

Un empresari a CiU i una dona en atur al PSC
Observant el petit perfil que els dos partits han donat a conèixer a la premsa de les persones que apareixen a les llistes, no passa desapercebut un petit contrast que descriuen dos mons oposats. Per la seva banda CiU presenta un empresari. Que està molt bé. A les llistes dels principals partits han d'aparèixer persones de tots els sectors. Però és curiós de veure que no es destaca que tinguin cap persona a l'atur. Per contra, a la llista del PSC no apareix cap empresari, però sí una dona que busca feina. Els socialistes han sabut destacar aquest tret del perfil de la número 16, Gloria Delgado. És una característica interessant de la llista d'Encarna Sánchez en un moment en què les taxes de desocupació estan arribant a nivells històrics i les persones sense feina representen un col·lectiu molt important. Ciutadans amb unes problemàtiques molt particulars i dures.
Una vegada més, les persones provinents de l'àmbit de l'ensenyament són les que dominen les llistes, sobretot en el cas del PSC. Com no podria ser d'una altra manera, els dos principals partits han volgut que hi figuri algun membre de la secció juvenil de la formació. Les cartes ja estan sobre la taula, però els falta saber jugar. Fins ara no hi ha bons jugadors de pòquer en aquesta partida.