21 d’abr. 2011

La precampanya adquireix proporcions de 'Sálvame Delux' amb les llistes de SI i PxC

Les iaies que estaven cansades de mirar la Belén Esteban i sintonitzaven la Televisió de Berga per desconnectar de tanta cridòria i princeses de la tonteria, no tindran una alternativa a la televisió local. El perfil dels candidats que havien anunciat oficialment que es presentaven a les eleccions no era per tirar coets. Però la irrupció dels solidaris i Plataforma per Catalunya farà que la tasca dels periodistes berguedans no s'allunyi tan de les pràctiques dels de la premsa rosa. Carme Prada, la fruitera del Mercat Municipal, deixa la Lliga de la Creu i finalment es presentarà pel partit xenòfob creat per Josep Anglada. És curiós de veure, però, que la seva filla, la Quar, es presenta al municipi de la Quar. Sí, la seva filla té el nom del poble. Gairebé sembla una estratègia de màrqueting polític, oi? Quar Bernat i Prada representarà –ella sí– la formació política de la Lliga de la Creu. Un nom amb aires de misteri que sembla extret d'una novel·la de Dan Brown. Carme Prada apareixerà a la televisió local, en podeu estar segurs. Serà un bon moment per comprovar si la seva veu arriba als decibels de la de Belén Esteban. Fem apostes. Jo m'hi jugo el que volgueu que sí.
 
Els 'solidaris' i llista de darrera hora
Doncs sí, SI. Finalment hi haurà la candidatura dels solidaris. Però estaria bé que el cap de llista, Salvador Molins, es mirés al mirall i es preguntés si realment ho farà o no. I és que la setmana passada el partit va anunciar a tots els mitjans de comunicació que no es presentaria. Renunciaven elaborar una llista a Berga. El darrer dia per oficialitzar les llistes va començar a circular el rumor. El primer mitjà a anunciar-ho va ser la Televisió de Berga. Felicitats al Manel Medina. L'exclusiva va ser seva.
SI, però, no ho va tenir fàcil. El darrer dia encara es creuaven les trucades entre diferents persones del partit per saber qui aniria a la llista. És a dir, que la candidatura es va fer a correr-cuita. Per aquest motiu poso en dubte la suposada seriositat que per a ells significa presentar-se a Berga, tal i com ho expresaven la setmana passada, quan van negar rotundament fer una llista a la capital comarcal. A les 12 de la nit havia d'estar tot enllestit. Així que, com la Ventafocs, Molins va prémer l'accelerador i va elaborar com va poder la seva candidatura.
Molins, de les Gràfiques Molins, podrà dissenyar a casa seva els cartells per a les eleccions i fins i tot imprimir-los. En els últims anys vèiem tot de cartells per Berga quan s'acostava alguna contesa electoral. El disseny feia sospitar que s'havien cuit en aquesta impremta. Cartells que demanaven el vot per a un o altre candidat independentista. Fins i tot en els darrers comicis del Parlament de Catalunya es publicitava Laporta i Carretero a la vegada. Doncs bé, ha arribat l'hora. Els cartells de Molins ja no hauran de demanar el vot pel candidat que li faci més el pes. Ara podrà, per fi, posar el seu nom.