14 d’abr. 2011

El ‘coitus interruptus’ de Laporta frena les aspiracions de formar una llista de SI

Laporta al Teatre Municipal/Foto: dbergueda.cat
La relació entre Solidaritat Catalana (SI) i Joan Laporta ha estat curta, però intensa. Es podria fer un símil amb un rotllet d’estiu. Passional però poc efectiu a llarga durada. Fins i tot els solidaris berguedans es feien il·lusions. Es pensaven que seria una història de gran volada. Potser Laporta té grans plans per a Catalunya, però encara en té de més importants per a ell. SI va aconseguir a Berga el 12,73% dels vots (968 paperetes) en les darreres eleccions al Parlament. La formació es va convertir en la tercera força més votada obtenint el millor percentatge en una capital de comarca. Si s’analitzessin els resultats de les eleccions catalanes, amb tota probabilitat conclouríem que bona part de les paperetes que fa quatre anys –en les eleccions municipals– van servir per convertir la CUP en el partit revelació, a la tardor se les va quedar SI. Laporta venia de fer història amb el Barça i alguns van pensar que podria fer el mateix amb Catalunya.
El coordinador de SI a la comarca, Albert Torres, diu que l’abandó de Laporta no ha tingut res a veure amb el fet de no formar una llista a la capital comarcal i al·leguen no haver trobar algú que es volgués implicar en política municipal. Doncs efectivament, què hauria de ser sinó? Però l’afirmació és més complicada de la que planteja en un inici Torres. I és que, qui vol estar al capdavant d’un partit en què el principal referent ha tocat el dos? Durant unes setmanes s’havia estès per Berga un rumor. Un possible nom per encapçalar la llista, però no devia d’estar del tot assessorat perquè al final es va quedar en un simple rum-rum. La qüestió és que tot i els bons resultats en la contesa electoral pel Parlament, SI renuncia Berga.

Pugna entre ERC i la CUP pel vot independentista
No hi haurà una batalla a tres bandes per aconseguir el vot independentista. Fa setmanes aquest bloc es feia ressò de la possible candidatura de SI a Berga i més tard també s’apuntava que possiblement no es presentarien. Finalment només hi haurà dos partits que es declaren obertament independentistes que lluitaran per aglutinar aquest vot. La patata calenta ara està sobre les dues formacions. Però com ja es va comentar en un article anterior d’aquest bloc, la CUP avantatja bon tros ERC. L’estat d’ànim dels republicans a Berga no és per llençar coets. Potser pronunciar el lema de campanya –“volem, podem” – amb convicció els ajudaria.
.
.