20 de maig 2011

Dos estils diferents en la campanya

Berga no és la mare de totes les batalles. Les mirades estan centrades més que mai en què passarà a Barcelona. Però els polítics d'altes esferes no els costa fer l'hora i quart de viatge en cotxe que hi ha entre la ciutat comptal  i la capital berguedana. CiU de Berga ha volgut explorar el màxim aquesta via i duran aquesta campanya hem vist tot de polítics coneguts convergents que s'han acostat a Berga a donar suport a Juli Gendrau, i qui sap si també a menjar una mica i comprar embotit. I és que han vingut Oriol Pujol i Lluís Recoder, tot i que a través de Youtube (tal i com ja vam explicar fa dies en aquest bloc), Gendrau ha rebut els suport de moltes cares conegudes de l'actual govern català, entre elles la del president de la Generalitat, Artur Mas. Es vol aprofitar el bon moment pel qual passa CiU. A la bústia he trobat  -a part dels Dit i fet- un llibret de més de 30 pàgines explicant el programa amb noves propostes i de repescades d'anteriors campanyes.
El PSC ha deixat de banda les seves sigles. De fet, després de Ramon Camps  s'ha volgut obrir una nova etapa i s'han integrat en el grup persones que no estaven vinculades al PSC, són la Gent de Progrés. La candidata Encarna Sànchez va protagonitzar un dels actes amb més afluència dissabte passat al centre cívic. No hi ha havia cap rostre conegut del PSC, i cap dirigent socialista ha vingut a la capital comarcal durant la campanya. A casa m'ha arribat diversa propaganda. La primera era uns fulletons explicant la vida de Sànchez i els seus vincles amb la ciutat. Després una revisteta on apareixien totes les persones que l'acompanyen a la carrera electoral i berguedans que no figuren a la llista que escrivien les qualitats de la cap de llista. Era on apareixia Jaume Farguell. Finalment fa uns dies  em va arribar una altra revisteta on s'explicava què es vol fer si governen i al costat què no ha fet fins ara en diferents matèries el govern actual.
De tota la propaganda electoral que arriba a través de la bústia, la més original és la de Plataforma per Catalunya. Atenció, no dic que estigui d'acord amb les idees ni les defenso. Només estic indicant que per un moment et pares a mirar què tens entre les mans. I és que quan s'obre el plàstic i s'agafen els diferents fulls, te n'adones que hi ha un xec de la Generalitat en què s'especifica que es dóna quatre mil euros a un tal Mohamed Alcabir Samir. En un díptic s'expliquen les principals propostes. Hi ha algunes frases impactants, com la de "les ajudes seran per als teus fills i no per als immigrants". Deunidó. Són missatges ben simples, que no cal un nivell de concentració gran per entendre'ls.
Hem arribat en el cap de setmana d'eleccions i moltes persones mantenen els pronòstics. CiU i la CUP pugen. Però atenció perquè fa dies que es nota que Encarna Sánchez té cartes amagades. Si fa setmanes no es preveia res espectacular, en els darrers dies sembla que hi ha la sensació de que la candidata socialista pot acostar-se als resultats de Gendrau. La solució a tots els dubtes, diumenge a la nit.
Recordeu que avui al vespre... si les noves tecnologies ho permeten, es farà la gala de les eleccions a Confidencial Berguedà. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que CIU i CUP pugen? Parles d'ells com si fossin dos partits diferents ... CiU: Casal de Gent Gran; CUP: Casal Jove. No és que votin igual, és que són la mateixa cosa. Quan els temes són insignificants, vinga somriure els primers i vinga bramar els segons, però quan es parlen de coses de menjar, els papàs proposen i els nens ... desencallen.

Anònim ha dit...

Estaria bé que l'opinió gires en els programes i en fessis una valoració seria el summum periodístic, els actes estan bé, però la substancia esta en les paraules (clars exemples ens estan tocan viure aquests dies), les propostes i anàlisis de la ciutat, no creus?. Crec q seria prou equànime no?. Hi ha alguns que d'aixó en diuen FEINA :) Salut.