13 de maig 2011

I si Berga fos... Springfield?

Farem un exercici divertit avui. Tothom té el seu doble a Els Simpson. La mítica sèrie del canal Fox, que des dels noranta es pot veure a totes les televisions del món, té un univers ric amb tot de personatges que desenvolupen un rol diferent. A Els Simpson es recrea una població de personatges d’una ciutat mitjana dels Estats Units.  Avui imaginarem que per un dia Berga deixa de ser-ho i se situa en el món animat de Springflield.

L’alcalde és l’alcalde
Les pràctiques d’un i altre alcalde són molt diferents. Però Juli Gendrau encaixa en el paper del mayor de Springflield, Joe Quimby. Sempre a l’aguait per intentar guanyar les eleccions. Atent al que passa a la seva ciutat. Però compte, que aquest personatge –tot i ser l’alcalde en gairebé tota la sèrie, i fa més de vint anys que s’emet– va perdre un cop unes eleccions. Va ser precisament el actor secundario Bob qui va treure més paperetes en uns comicis. En unes eleccions Quimby utilitzaria mètodes per guanyar-les (còmics i delirants) que Gendrau no empraria mai. Però tot això podria, l’alcalde de Springflield podria ser perfectament el doble de Gendrau. Quan s’agermanaran les dues ciutats?

Encarna, sempre tan bona persona
La candidata de Gent de Progrés (tal i com es fa dir el PSC de Berga ara) fa cara de no haver trencat mai cap plat. I segurament sigui així. Transmet pau i tranquil·litat. Sempre pausada i sense posar-se nerviosa. Sempre anant amb compte. Per aquest motiu, si ens traslladéssim a la ciutat dels Simpson, Springfield, Maude Flanders seria la doble d’Encarna Sànchez. És l’esposa de Ned Flanders, el veí purità de Homer Simpson. Sempre bona persona i molt disposada a cuidar la seva gent, defensant les persones del seu entorn fins al final, sempre procurant que tot estigui en ordre i que el món sigui un indret harmoniós.

La noia de les causes perdudes
A veure... aquí s’han de salvar moltes distàncies. Sobretot pels que sou seguidors assidus de la sèrie i teniu mitificat el personatge de Lisa Simpson. Però la candidata de la CUP, Anna Maria Guijarro, podria trobar el seu doble en un dels personatges principals de la sèrie. Sobretot perquè aquest personatge és algú que es mou contra la injustícia universal. Les dues són un esperit inquiet i tenen utopies. Amb ganes de defensar els més dèbils, tot i que a la sèrie en algun episodi hem vist com la solució a algunes d’aquestes injustícies socials comportaven posteriorment altres inconvenients. Potser Guijarro és molt aficionada a la música, no ho sé, però no me l’imagino tocant el saxofon, tal i com ho fa Lisa Simpson. Al personatge de ficció li encanta el jazz i el blues i jo m’imagino més a Anna Maria Guijarro escoltant Obrin Pas.  Tot i això, les dues noies protesten i sempre ho faran. 

Una noia molt educada amb un punt d’impertinència
També s’han de salvar les distàncies. Però la doble de Mònica Grandia podria ser Jessica Lovejoy, la filla del reverendo Lovejoy. La candidata d’ERC es mostra simpàtica i agradable amb les persones que se li acosten a mostrar-li suport de cara els comicis electorals. Imagino que Grandia sempre és així. Loveloy és una nena dolça i extremadament educada davant el seus pares i la majoria de la gent. El personatge de ficció, però, té alguns trets de la seva personalitat que imagino que no deu tenir Grandia. Així que encara salvem més les distàncies. I és que el personatge de ficció en realitat és una noia bastant trapella. En un capítol és la xicota de Bart Simpson i li fa fer mil i una bogeries. 

El metge dubtós
És més que res perquè és que se li assembla una mica físicament. Però Joan Antoni López Noguera podria ser el doctor Nick Riviera. A Springfield, aquest professional de la medicina és el competidor el doctor Hibbert. Riviera utilitza mètodes més barats i té menys èxits en el camp de la medicina que l’altre metge de la ciutat. Els seus tractaments són menys eficaços i es va treure el títol de Medicina en el Col·legi Arriba Hollywood. En la sèrie parla amb cert accent argentí.

Els actors secundaris
El candidat d’ICV, Josep Antoni Hernández Vinagre, en aquesta pel·lícula no és un dels protagonistes. Per tant, podria ser el actor secundario Bob. Aquest personatge de ficció odia la televisió d’igual manera que Vinagre no suporta la pol·lució. Més que res aquestes són les similituds. El actor secundario Bob treballava en el Show de Krusty. El nom complet és Robert Underdunk Terwilliger, encara que a Mèxic se’l coneixia per Bob Patiño. Va acabar a la presó per diversos delictes provocats per l’odi contra Krusty.

Aquest somriure estrany
És el que se li assembla, però evidentment el candidat de Solidaritat, Salvador Molins, no té doble en aquesta sèrie de televisió. O com a mínim jo no li he trobat. De fet, ni els trets biogràfics de Charles Montgomery Burns tenen res a veure amb els de Molins. L’únic que es pot dir és que ell vol per a Catalunya el que Burns vol per la seva central nuclear. El senyor Burns és el propietari de la central nuclear de Sprnigfield i sempre està preocupat per fer apujar el capital dels seus negocis.

I per acabar...
La candidata de Plataforma per Catalunya, Carme Prada, tampoc té doble. Prada i el conductor de l’autobús Otto Man no tenen res a veure. Aquest personatge de ficció porta sempre auriculars i escolta música heavy. Els dos, però, fan una funció bàsica. Oto Man, amb el seu treball, porta els nens a l’escola. Carme Prada també és una persona, malgrat el partit pel qual es presenta ara, que diu ser solidaria amb els demés. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bó el doble de la Prada ajajajaja

Anònim ha dit...

què gran el doble de la prada!!
tot i així, Molins trobo que té una retida a Homer Simpson: http://ves.cat/aEKf (Homer diu en un capítol que s'assembla a Bruce Willis... ho deixo caure) i l'eslògan "Berga aixeca't" és comparable a altres frases mítiques... "En este mundo hay tres clases de personas, las que saben contar y las que no", "Nucelar, la palabra és nucelar".
Salutacions des de Puig-Reig.

Mateu ha dit...

Pseh... La Carme la veig més aviat com la dona dels gats

http://images.wikia.com/inciclopedia/images/thumb/e/e0/Se%C3%B1ora.de.los.gatos.ANV.JPG/180px-Se%C3%B1ora.de.los.gatos.ANV.JPG

Anònim ha dit...

No sabia que el Noguera havia sortit a la sèrie! Si és clavat!
I la Prada igual!

Va bé aquest post al blog, és com una mica d'aire fresc i bon humor.